Την Τρίτη 20 Μαΐου 2014, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των προεδρείων των ΣΠΗΕΦ ΜΔΝ με τον Υφυπουργό ΥΠΕΚΑ κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου, παρουσία και του Δ/ντή Γραφείου Υφυπουργού κ. Νικόλαο Μενδρινό.

Στην συνάντηση, η οποία έγινε σε εποικοδομητικό κλίμα, αποδελτιώθηκαν και επισημάνθηκαν τα λάθη και οι στρεβλώσεις του Ν.4254/2014. Μέσα από μια τεκμηριωμένη παρουσίαση, η οποία δομήθηκε πάνω στις 2 μελέτες των ΣΠΗΕΦ ΜΔΝ, αναδείχθηκε ότι ο πίνακας Α για τους φωτοβολταϊκούς σταθμούς της υποπαραγράφου ΙΓ.1 του άρθρου 1 του Ν.4254/2014, όπως ισχύει σήμερα, χρήζει αναθεώρησης.

Προς τούτο, ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα συγκροτήσει άμεσα μια ομάδα εργασίας, η οποία θα αποτελείται από το επιστημονικό προσωπικό του υπουργείου και μελών των ΣΠΗΕΦ ΜΔΝ με την ανάλογη επιστημονική κατάρτιση, ώστε να εντοπισθούν οι εσφαλμένες παραδοχές στην υφιστάμενη μελέτη, βάσει της οποίας συντάχθηκε ο νόμος, και να προωθηθούν στη βουλή οι ανάλογες διορθώσεις του νόμου. Αναμένουμε την υλοποίηση της δέσμευσης, αμέσως μετά τις εκλογές. Ήδη, από την προηγούμενη εβδομάδα, τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου έλαβαν εντολή και από τον γ.γ. κ. Μαθιουδάκη να μελετήσουν τις προτάσεις μας για να μπορεί να γίνει άμεσα μια γόνιμη συζήτηση ενώπιων του Υφυπουργού.

Θέλουμε επίσης, μέσα από αυτήν την ανακοίνωση, να ευχαριστήσουμε τον υποψήφιο ευρωβουλευτή κ. Μανόλη Κεφαλογιάννη και να του ευχηθούμε καλή επιτυχία την Κυριακή, διότι η συνάντηση με τον Υφυπουργό πραγματοποιήθηκε με την συνδρομή του.

Ευχαριστούμε, επίσης, τον βουλευτή Χανίων κ. Βολουδάκη για την συνεχή υποστήριξη των δίκαιων αιτημάτων μας.

Ευχαριστούμε, επίσης, τον βουλευτή Ηρακλείου κ. Κεγκέρογλου, για το χρόνο που μας αφιέρωσε και την υπόσχεσή του για βοήθεια στον ευόδωση των προσπαθειών μας.

Ελπίζουμε και οι υπόλοιποι νησιώτες βουλευτές να συνδράμουν τον δίκαιο αγώνα μας και να επανέλθει η ισορροπία στον κλάδο των φωτοβολταϊκών, ειδικά στα νησιά όπου έχουν υποστεί τη μέγιστη ζημιά και έχουν ζημιωθεί ασύμμετρα από τον νόμο 4254/14.

Για την ΣΠΗΕΦ Αν. Κρήτης – Μελαμπιανάκης Γεώργιος

Για τον ΣΠΗΕΦ Χανίων – Κουτράκης Γιάννης

Για τον ΣΠΗΕΦ Ρεθύμνης – Βερυκάκης Μιχάλης

Για τον ΣΠΗΕΦ Δωδεκανήσων – Καμπούρης Θανάσης

Για τον ΣΠΗΕΦ Λέσβου – Χιωτέλης Λάμπρος