Εξώδικη δήλωση – διαμαρτυρία κατά ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ

Εξώδικη δήλωση – διαμαρτυρία απέστειλαν οι Σύλλογοι Παραγωγών Ηλεκτρικής Ενέργειας από Φ/Β Μη Διασυνδεδεμένων Νήσων (ΣΠΗΕΦ ΜΔΝ) κατά της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ, με σκοπό να καταγγείλουν την πρόσφατη επιδείνωση του ρυθμού των πληρωμών, σε σημείο ώστε οι υπερημερίες να ξεπεράσουν και αυτές των παραγωγών του Διασυνδεδεμένου Συστήματος που πληρώνονται από τον ΛΑΓΗΕ.

Το εξώδικο εστιάζει σε υφιστάμενη νομολογία (δικαστικές αποφάσεις, αποφάσεις της ΡΑΕ) και νομοθεσία (κώδικας διαχείρισης ΜΔΝ), σύμφωνα με τις οποίες οι παραγωγοί ΑΠΕ των ΜΔΝ πρέπει να εντάσσονται στα ανελαστικά κόστη της ΔΕΗ και να πληρώνονται κατά προτεραιότητα σε σχέση με τους παραγωγούς ΑΠΕ του διασυνδεδεμένου.

Συνάντηση με την διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ

Μετά την επίδοση του εξωδίκου ακολούθησε στις 11 Αυγούστου συνάντηση των εντεταλμένων εκπροσώπων των Συλλόγων κ.κ. Καμπούρη, Γιατράκο, Φαϊτατζόγλου με τον Πρόεδρο του ΔΕΔΔΗΕ κ. Χατζηαργυρίου Νικόλαο και τον Δ/ντή ΔΟΛ κ. Πρίνο Ξενοφώντα.

Κατά την συζήτηση που διήρκησε μία ώρα, μεταφέρθηκε η έντονη απογοήτευση των παραγωγών για την εσχάτως απαράδεκτη και παράνομη στάση της επιχείρησης απέναντι στους νησιώτες παραγωγούς, παρουσιάστηκε με γλαφυρό τρόπο το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο ευρίσκονται ειδικά όσοι εμπλέκονται με τραπεζικό δανεισμό, ενώ διαμηνύθηκε η πρόθεση των Συλλόγων να καταφύγουν σε κάθε διαθέσιμο ένδικο μέσο για την προστασία του έννομου συμφέροντος των μελών τους.

Διαβάστε ολόκληρη την εξώδικη δήλωση στον κάτωθι σύνδεσμο:

-δήλωση-ΣΠΗΕΦ-ΜΔΝ-κατά-ΔΕΔΔΗΕ