Αξιότιμε κύριε Μαθιουδάκη,

Αξιότιμε κύριε Τσαλέμη,

Μετά την συνάντησή μας την Τρίτη 13/5/2014 και την παρουσίαση των μελετών που εκπονήθηκαν από επιστημονική ομάδα των ΣΠΗΕΦ ΜΔΝ, όπως γνωρίζετε, πραγματοποιήθηκε μια άκρως εποικοδομητική συνάντηση με τον Υφυπουργό ΠΕΚΑ κ. Παπαγεωργίου. Στα πλαίσια αυτής της συνάντησης δόθηκε η ευκαιρία να γίνει μια συνοπτική αλλά απολύτως κατατοπιστική και εμπεριστατωμένη παρουσίαση που δομήθηκε στις δύο μελέτες των ΣΠΗΕΦ των ΜΔΝ. Η παρουσίαση, κατά δήλωση του κ. Υφυπουργού, ήταν  αρκετά διαφωτιστική ειδικά για ορισμένα σημεία τα οποία, αν και άριστος γνώστης του θέματος, όπως παραδέχτηκε, δεν γνώριζε.

Ο υφυπουργός επιβεβαίωσε, αυτό που πρώτα εσείς μας δηλώσατε σε τηλεφωνική μας επικοινωνία, ευθύς μετά την συνάντηση της 13ης Μαΐου, δηλ, ότι δόθηκε  από την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ εντολή για λεπτομερή μελέτη των πονημάτων μας η οποία τότε (20/5) ήταν σε εξέλιξη. Επίσης, δεσμεύτηκε για την συγκρότηση ομάδας εργασίας αποτελούμενη από επιστημονικό προσωπικό του υπουργείου και αντίστοιχο των ΣΠΗΕΦ ΜΔΝ προκειμένου να ελεγχθεί η ορθότητα των παραδοχών, της μεθοδολογίας και φυσικά των συμπερασμάτων. Τέλος εξέφρασε την βούλησή του για την θεραπεία νοσηρών καταστάσεων οι οποίες είναι φυσιολογικό να προκύπτουν εξαιτίας της επείγουσας ψήφισης ενός κρίσιμου ν/σ που βασικό σκοπό είχε την σωτηρία της αγοράς από βίαιη και πλήρη κατάρρευση.

Δεδομένων των διαρκών πιέσεων των μελών μας που αισθάνονται έντονα τον στραγγαλιστικό κλοιό των διατάξεων του νόμου να σφίγγει όλο και περισσότερο γύρω από τις επιχειρήσεις τους, δεδομένου ότι έχει ήδη παρέλθει εύλογο χρονικό διάστημα για την μελέτη των εκθέσεών μας και δεδομένων των σαφέστατων εντολών και προθέσεων της ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ, σας παρακαλούμε όπως καθορίσουμε για την ερχόμενη εβδομάδα τον ακριβή χρόνο, τόπο και τις λοιπές λεπτομέρειες της συνόδου της ειδικής ομάδας εργασίας.

Προς περαιτέρω διευκόλυνση σας, σας επισυνάπτουμε την παρουσίαση που έγινε στον υφυπουργό η οποία εκτός των άλλων αναφέρεται και στην ειδική μέριμνα για τα νησιά που υπάρχει στο άρθρο 101 του συντάγματος, στο άρθρο 174 της συνθήκης της Λισσαβόνας και στο Ευρωσύνταγμα, στοιχεία τα οποία λησμονήθηκαν να μνημονευτούν στις μελέτες που έχετε στα χέρια σας.


Παρουσίαση:

0 - Synopsi protaseon


Σχετικά Αρχεία:

1 – Έκθεση – Πρόταση ΣΠΗΕΦ ΜΔΝ περί Τιμολόγησης του Ν. 4254

1-1 ΜΔΝ Δείκτες Βιωσιμότητας

1-2 Παραγωγοί Κρήτης – Επίπτωση στο ΕΤΜΕΑΡ

1-3 Δελτίο Τύπου ΣΠΕΗΦ ΜΔΝ περί Τιμολόγησης του Ν. 4254

1-5 Οικονομικά στοιχεία τυπικού παραγωγού ΜΔΝ μετά το New Deal


2 – ΣΠΕΦ 160414 απάντηση προς ΣΠΗΕΦ ΜΔΝ


3 – Απάντηση ΣΠΗΕΦ ΜΔΝ Προς ΣΠΕΦ


4 – Έκθεση – Πρόταση ΣΠΗΕΦ ΜΔΝ περί Εξορθολογισμού ΧΕ – ΜΕ

4-1 Απλό Παράδειγμα Υποτιθέμενου Δανείου ΧΕ – ΜΕ

4-2 Εξορθολογισμός τιμών ΜΕ – ΧΕ 100kW ΔΣ

4-3 Εξορθολογισμός τιμών ΜΕ – ΧΕ 100kW ΜΔΝ Ισχύον

4-4 Εξορθολογισμός τιμών ΜΕ – ΧΕ 100kW ΜΔΝ Κωδικοποίηση

4-5 Δελτίο Τύπου ΣΠΕΗΦ ΜΔΝ Μεθοδολογία ΧΕ – ΜΕ


Συμφωνείτε με τo Πλάνο Ενεργειών των Συλλόγων;

View Results

Loading ... Loading ...