Συνάδελφοι,

Εξασφαλίσαμε την απαραίτητη αίθουσα και σας καλούμε στην 1η Εκλογική Γενική Συνέλευση του ΣΠΗΕΦ Ανατολικής Κρήτης την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Παγκρήτειας Τράπεζας στην Λ.Ικάρου 5, στις 18.00’ ακριβώς.

Από τις 17.30’~18.00′ θα γίνεται η ονομαστική εγγραφή όλων των συμμετεχόντων στην συνέλευση, θα χορηγηθούν οι αποδείξεις σε όσους έχουν κάνει κατάθεση της συνδρομής στην τράπεζα, θα γίνονται πληρωμές συνδρομών κι εγγραφή νέων μελών για όσους παραγωγούς δεν προλάβουν να εγγραφούν ηλεκτρονικά και να πληρώσουν μέσω τράπεζας την συνδρομή τους (πληροφορίες www.spiefmdn.gr).

Στο πρώτο μέρος της συνέλευσης θα παρουσιαστούν όλες οι ενέργειες που έχουν γίνει και θα συζητηθεί η περαιτέρω στρατηγική, που θα ακολουθήσει ο σύλλογός μας, καθώς και ο τρόπος λειτουργίας και οργάνωσης του συλλόγου.

Στο δεύτερο μέρος θα παραμείνουν τα οικονομικά ενήμερα μέλη μας, ώστε να εκλεγεί το επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο.

Όσοι διαμένουν στην Σητεία και δεν μπορούν να παρευρεθούν στο Ηράκλειο, παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τον κ.Παπαδάκη Νίκο (τηλ.28433008146932728525), ο οποίος θα συνδεθεί ηλεκτρονικά και θα συμμετέχει στη Γενική Συνέλευση μέσω υπολογιστή.

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων και απόψεων έως την Τρίτη 1-7-2014 στις 13.00′, η οποία θα είναι η ώρα συνάντησης του διευρυμένου ΔΣ με τα προσωρινά μέλη και όλους τους υποψήφιους.

—-

Συνάδελφοι,

1. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι επιτέλους ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ίδρυσης του συλλόγου μας, με την έγκριση και δημοσίευση του καταστατικού μας.

Συνεπώς, προχωράμε σε Εκλογική Γενική Συνέλευση το συντομότερο δυνατόν (1η πιθανή ημερομηνία Παρασκευή 4-7-14), όπου θα παρουσιαστούν όλες οι ενέργειες που έχουν γίνει και θα συζητηθεί η περαιτέρω στρατηγική, που θα ακολουθήσει ο σύλλογός μας, καθώς και ο τρόπος λειτουργίας και οργάνωσης του συλλόγου.

Για το λόγο αυτό, καλούμε όσα μέλη επιθυμούν να υποβάλουν υποψηφιότητα και να προσφέρουν στη λειτουργία του συλλόγου, να το πράξουν έως και την Τετάρτη 25-6-2014, με e-mail. Θα ακολουθήσει άμεσα συνάντηση των υποψηφίων, όπου θα γίνει ανταλλαγή απόψεων και θα διαμορφωθεί το πλαίσιο της διαδικασίας και της συζήτησης της Γενικής Συνέλευσης.

Επίσης, καλούμε όσα μέλη θέλουν να εκφράσουν κριτική για τις έως τώρα ενέργειες ή παραλείψεις του συλλόγου, προτάσεις για περαιτέρω ενέργειες και στρατηγική, να το πράξουν με e-mail έως και την Τετάρτη 25-6-2014, ώστε να μπούνε κι αυτά στην συζήτηση.

2. Επειδή οι εξελίξεις τρέχουν πολύ γρήγορα και ο όγκος των πληροφοριών αυξήθηκε σημαντικά, η ενημέρωση μέσω e-mail κρίθηκε ανεπαρκής, οπότε οι Σύλλογοι Παραγωγών Ηλεκτρικής Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά Μη Διασυνδεδεμένων Νήσων (ΣΠΗΕΦ ΜΔΝ) δημιουργήσαμε ξεχωριστή ιστοσελίδα (www.spiefmdn.gr), ώστε να υπάρχει άμεση και συγκεντρωμένη όλη η δράση των συλλόγων μας και οι αναγκαίες πληροφορίες για την επικοινωνία, τις νομικές ενέργειες κι άλλες διαδικασίες για λογιστικά και άλλα θέματα που απασχολούν όλους μας. Παρακαλούμε όπως εγγραφείτε ως χρήστες στην ιστοσελίδα για να μπορείτε να συμμετέχετε στα σχόλια και να ενημερώνεστε αυτόματα με email για κάθε νέα δημοσίευση.

3. Υπενθυμίζουμε την αναγραφή στο σώμα του πιστωτικού τιμολογίου  «Με ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου, ιδίως όσον αφορά στη συνταγματικότητα της υποπ. ΙΓ.3 του Ν. 4254/2014». Η υποπαράγραφος ΙΓ.3 είναι αυτή που επιβάλλει το πιστωτικό τιμολόγιο.

Υπενθυμίζουμε την αναγραφή στο σώμα του τιμολογίου Απριλίου  «Με ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου, ιδίως όσον αφορά στη συνταγματικότητα της υποπ. ΙΓ.1 του Ν. 4254/2014». Η υποπαράγραφος ΙΓ.1 είναι αυτή που επιβάλλει τις νέες μειωμένες τιμές (πίνακας Α).

Υπενθυμίζουμε την αναγραφή στο σώμα του τιμολογίου της συμπληρωματικής τιμολόγησης με τις διαφορές ημερών Μαρτίου την αντίθεση/επιφύλαξη στην Έκτακτη Εισφορά, με όποιο τρόπο το έπραττε ο καθένας τους προηγούμενους μήνες.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 30 Ιουνίου 2014 συμπληρώνεται 2ετία από την επιβολή της Έκτακτης Εισφοράς για τον Ιούλιο 2012 και υπάρχει ο κίνδυνος της παραγραφής. Επειδή εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, κρίθηκε πιο συμφέρον (οικονομικά) να κατατεθεί αντί αγωγής Δικόγραφο μη Παραγραφής, το οποίο καλύπτει και τους επόμενους μήνες, μέχρι την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ.

Υπενθυμίζουμε ότι στη λίστα των δικαιολογητικών για τις νομικές ενέργειες, ανάλογα με το είδος της εταιρείας, διαφοροποιούνται κάποια στοιχεία. Διευκρινήσεις θα πρέπει να κάνει ο καθένας για την περίπτωσή του απευθείας με το δικηγορικό γραφείο κι αφού έχει τακτοποιήσει την συνδρομή του στο σύλλογο. Όσοι δεν το έχουν κάνει ακόμα, παρακαλούμε να το πράξουν άμεσα, διότι οι εξελίξεις και οι προθεσμίες τρέχουν πολύ γρήγορα.

Υπενθυμίζουμε την υποβολή της επιστολής-αίτησης προς τις τράπεζες, ώστε να προβούν εναντίον του Ν.4254/2014 ή εναλλακτικά να αποδεσμεύσουν την ενεχυρίαση των εισπράξεων του ΔΕΔΔΗΕ. Είναι απαραίτητο στάδιο (και σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα απαντηθεί) πριν την αποστολή εξώδικου, ώστε να εξασφαλιστεί το δικαίωμά μας σε αγωγή κατά του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

Τέλος, σας καλούμε να προτρέψετε όσους περισσότερους συναδέλφους παραγωγούς μπορείτε, να εγγραφούν επειγόντως στους τοπικούς συλλόγους, διότι δεν πρέπει να μείνει κανένας παραγωγός χωρίς ενημέρωση κι εκπροσώπηση.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΠΑΥΕΣΤΕ! Η ΜΑΖΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ. ΔΩΣΤΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗ ΜΑΣ ΙΣΧΥ.

Για το Προσωρινό ΔΣ,

Παντελής Καλλιμάνης

Γραμματέας ΣΠΗΕΦ Ανατολικής Κρήτης